zondag 25 september 2011

Mindfulness bij volwassenen met autisme

Een praktische wegwijzer voor hulpverleners en mensen met ASS
Ondanks de toegenomen kennis over autisme bij volwassenen, is er helaas nog weinig bekend over passende begeleiding/therapie. Mindfulness is een nieuwe therapie vorm die mensen met autisme kan helpen om minder te piekeren, gedachten los te laten en meer contact te krijgen met hun lichaam. Mindfulness is een van de eerste therapievormen voor volwassenen met autisme die in wetenschappelijk onderzoek als effectief naar voren zijn gekomen.

De bijbehorende website is bedoeld als ondersteuning bij het boek ‘Mindfulness bij volwassenen met autisme’, geschreven door Annelies Spek en met tekeningen van René Hazebroek.

Op de website vindt u de audiofragmenten die u nodig hebt om te oefenen met mindfulness. In het boek staat beschreven wanneer u met welke fragmenten kunt gaan oefenen. Ook staan er op deze website enkele artikelen over mindfulness bij volwassenen met autisme en kunt u lezen waar mindfulness trainingen, zowel voor mensen met autisme als voor hulpverleners te volgen zijn.



http://www.mindfulnessbijautisme.nl/

1 opmerking:

  1. Titanium Trim Reviews - TITanium Technologies
    Titanium Trim is the ion titanium hair color cheapest & quickest way to find titanium trim prices from TITanium titanium price per pound Technologies. ford escape titanium Learn about titanium dioxide formula our titanium wheels online platform and find deals to

    BeantwoordenVerwijderen